VšĮ Žemaitijos turizmo informacijos centras

ATŠAUKIAMAS_Ukrainiečių liaudies dainos bei V. Silvestrov – Naive music.

Koncertai

Gegužės 4 d. 18 val. Telšių ješivoje koncertuoja Ukrainos Nacionalinės operos solistė Kseniya Bakhritdinova - Kravchuk (sopranas) ir pianistas Pianist Darius Mažintas. Programoje: ukrainiečių liaudies dainos bei V. Silvestrov – Naive music.

Apie atlikėjus:

Ukrainos Nacionalinės Operos solistė (sopranas) ir Charkivo Nacionalinio Universteto dėstytoja Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk.

Talentinga ir perspektyvi dainininkė yra baigusi Lvivo Mykolo Lysenko Nacionalinę Muzikos Akademiją ir įgijusi operos dainininkės, chorinio dainavimo ir fortepijono specialybės mokytojo kvalifikaciją.

Darius Mažintas – vienas ryškiausių šių dienų Lietuvos pianistų bei sociokultūrinių, edukacinių projektų iniciatorius, tarptautinių konkursų laureatas ir renginių dalyvis.

Pianistas yra LR Kultūros Ministerijos „Jaunojo kūrėjo“ premijos laureatas, surengęs eilę labdaringų renginių įvairioms socialinėms grupėms. Darius Mažintas plečia savo kaip atlikėjo ribas laužydamas nusistovėjusias klasikinės muzikos scenos tradicijas – koncertuoja įkalinimo įstaigose, Irpinės kultūros namų griuvėsiuose. Atlikėjas nelieka abejingas karui Ukrainoje ir kartu su „Looking At The Stars“ fondo įkūrėjais vyko į subombarduotą Irpinės miestą, kur prie kultūros centro griuvėsių grojo F. Šopeno noktiurnus karo siaubą ir žiaurumą patiriantiems ukrainiečiams. Šią misiją plačiai aprašė pasaulio žiniasklaida, sukurtas dokumentinis filmas. Pianistas dalinasi savo muzikos kalba tikėdamas, kad tai turi galią auginti ir keisti kiekvieną klausytoją, taigi muzika turi būti atvira kiekvienam.

Daugiau: https://bit.ly/3MM161e

Bilietų kaina 17 Eur ir 15 Eur (mokiniams, studentams, senjorams, Ukrainos piliečiams).
Įsigyti galite Telšių ješivoje darbo dienomis 8.00 – 17.00 val., daugiau informacijos tel. +37061415868.